Frenkie de Jong

Lof voor Frenkie de Jong: “Brutaal en gevat”

De roep om Frenkie de Jong bij Ajax wordt almaar sterker. Ook trainer Marcel Keizer is lovend over de twintigjarige middenvelder, maar hij kiest vooralsnog voor de ervaring van Lasse Schöne.

Nadat eerder al een aantal columnisten vonden dat de talentvolle middenvelder een basisplaats verdient, spreken ook Jan Olde Riekerink en David Endt zich positief uit over de Ajacied. “Het Nederlandse voetbal begeeft zich in duistere tijden. Daarmee is de zoektocht naar lichtpuntjes snel verklaard”, aldus Olde Riekerink, die bij Ajax onder meer als hoofd jeugdopleiding en trainer van de beloften werkte.

Lees ook: Frenkie: “Ik moet wel vaker spelen, vind ik”

“We willen graag nieuwe helden, nieuwe spelers die ons voetbal kunnen dragen”, zo vertelt Olde Riekerink in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Terwijl het steeds afwachten is of die nieuwe lichtpuntjes uitgroeien tot ‘duracells’. Voor het grote publiek is dat soms een vanzelfsprekendheid, maar zo simpel is dat niet.”

David Endt, voormalig teammanager van Ajax, is eveneens enthousiast. “Frenkie de Jong voetbalt op een manier die appelleert aan wat de Amsterdammer is. Het brutale, het gevatte. Iemand met een extra oogopslag op het veld. Op Gerald Vanenburg was het Ajax-publiek vroeger ook zo hopeloos verliefd. Vanenburg werd een grote speler, maar in het begin kozen de trainers ook niet blind voor hem in de as van het elftal.”

Bron:
AD

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Jelle Spanninga

Jelle Spanninga

Redacteur AjaxInside | De jeugd heeft de toekomst | Student