quote: Lionheart

wat zijn jullie dom, ajaxshowtime heeft alles al uitgezocht

Ajax 1.nl ook

Ajax is tweede geëindigd in de Eredivisie en dat betekent dat de Amsterdamse club is veroordeeld tot de voorrondes van Champions League. Hier volgt een korte uitleg over hoe het systeem in elkaar zit en wie Ajax dus kan tegenkomen op de weg naar het Kampioenenbal.

Er zijn voor Ajax twee kwalificatierondes te spelen (mochten ze in ieder geval de eerste voorronde overleven). Per ronde worden 5 teams aangewezen als geplaatste en 5 teams als ongeplaatst. Dit wordt gedaan op basis van de coëfficientielijst van de UEFA. Een geplaatst team speelt altijd tegen een ongeplaatst team om zodoende de sterkste teams te laten spelen in de Champions League. Het overzicht ziet er dan als volgt uit:

1e Kwalificatieronde:
Nr 2 uit Zwitserland, Belgie, Schotland, Griekenland, Turkije, Portugal, Roemenie, Nederland, Oekraine en de nr 3 uit Rusland.

Als het seizoen nu eindigt dan is in de 1e voorronde de potindeling als volgt:
Geplaatst: Zenith St. Petersburg, Ajax, Olympiakos, FC Basel, Dinamo Kiev
Ongeplaatst: Club Brugge, Celtic, Bursaspor, Unirea Urizceni, Sporting Braga

2e Kwalificatieronde:
Winnaars ronde 1 + Nr 3 Frankrijk, Duitsland en Nrs 4 Spanje Italie Engeland

Als het seizoen nu eindigt dan is in de 2e voorronde de potindeling als volgt (ervan uit gaande dat de geplaatste ploegen de duels in de 1e voorronde winnen):
Geplaatst: Werder Bremen, Tottenham Hotspurs, Zenith St. Petersburg, Ajax, Olympiakos
Ongeplaatst: Lille, Sampdoria, Mallorca, FC Basel, Dinamo Kiev

Alleen Lyon in Frankrijk en Sevilla in Spanje kunnen nog over Ajax heen met betrekking tot het coefficient waardoor Ajax ongeplaatst zou zijn in de tweede ronde (nog wel geplaatst in de eerste ronde!). Echter, Manchester City kan ook nog vierde worden in plaats van Tottenham Hotspurs en dan zou Ajax wel weer een geplaatst team zijn in de tweede kwalificatieronde.

Zeker van de voorrondes Champions League zijn op dit moment:
Celtic, Olympiakos, Sporting Braga, Ajax en Zenith St. Petersburg.

Oftewel, 1e ronde moet prima te doen zijn, 2e ronde wordt toch lastiger, maar met het behouden van dit team moet er toch een goede kans zijn.

Reageren op dit bericht