Louis van Gaal

Louis van Gaal adviseur RvC: “Ik wil Ajax graag ​helpen”

Louis van Gaal gaat de Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax van advies voorzien op het gebied van voetbaltechnische zaken, meldt Ajax.nl. Van Gaal vervangt daarmee voormalig RvC-lid Jan van Halst, die onlangs besloot niet terug te keren in de RvC zodra zijn termijn als tijdelijke directeur algemene zaken bij Ajax afloopt.

Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) op vrijdag 17 november aanstaande wordt besloten over de voordracht van Michael van Praag (beoogd voorzitter) en Leo van Wijk. De RvC van Ajax bestaat op dit moment uit Cees van Oevelen, Georgette Schlick en Annette Mosman.

Van Gaal: “Ik wil Ajax graag ​helpen. Mijn leven speelt zich voor een groot deel af in Portugal ​en dat laat zich goed combineren met deze rol als externe adviseur. ​Ik stel graag mijn voetbalkennis in dienst van de RvC​, zeker als straks Leo van Wijk en Michael van Praag benoemd zijn. De sportieve weg ​omhoog moet worden ingezet en daar ​kunnen en moeten we allemaal een bijdrage aan leveren.”

Voormalig profvoetballer Van Gaal was eerst hoofdtrainer bij Ajax. Daarna volgden onder andere FC Barcelona, Bayern München en Manchester United. Ook was de voormalige jeugdspeler van Ajax tijdens twee periodes bondscoach van Oranje. Bij Ajax had de nu 72-jarige Van Gaal echter het meeste succes. De coach won in 1992 de UEFA Cup en in 1995 (winst) en 1996 (verlies) bereikte hij met de Amsterdamse club twee maal de finale van Champions League.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.