Louis van Gaal

Louis van Gaal: “Ik vind dat Ten Hag verder is dan Bosz”

Louis van Gaal is niet meer voor een club werkzaam. De voormalige trainer van Ajax, Barcelona, Manchester United en het Nederlands Elftal volgt uiteraard nog wel het topvoetbal van dichtbij. De voormalige topcoach is onder de indruk wat de huidige Ajax-trainer Erik ten Hag presteert met het Amsterdamse team.

“Ik vind dat Ten Hag verder is dan Bosz, die wilde altijd alleen volgens zijn eigen plan spelen. Ten Hag kijkt ook naar de tegenstander en past zich daaraan aan. Nu is het zaak dat hij bij Ajax ook een plan C ontwikkelt, dat hij zijn spelers bij 2-1 voorsprong tegen Bayern minder risico laat nemen”, zegt Van Gaal tegen De Telegraaf.

Uiteraard zijn er mensen die het huidige Ajax-team vergelijken met het gouden Ajax van 1995, maar Van Gaal ziet gelijkenissen met een ander elftal uit de negentiger jaren. “Daar moet je het huidige Ajax niet mee vergelijken. Je moet Ajax vergelijken met het team uit mijn eerste seizoen, toen we tegen Torino speelden en de UEFA Cup wonnen. Tijdens die wedstrijd met Real was het proces al drie jaar aan de gang. Ten Hag is hier pas een klein jaar”, zegt Van Gaal.

„Ik moest ook door een moeilijke beginperiode. Iedereen riep destijds om Cruijff. Pas in de halve finale van de UEFA Cup ging de storm een beetje liggen. Dat hebben Bosz en Ten Hag ook meegemaakt. Dat is Amsterdams. Je moet direct presteren, maar dat kan niet. Want als je trainer wordt, start je een proces. Als trainer ben je de leider, maar de spelers moeten het plan uitvoeren en in het begin is er altijd weerstand.”, aldus de 67-jarige ex-Ajacied.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.