Louis van Gaal: ‘Niemand zegt Ajax af’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 28 juli 2015 15:40 – Bron: Helden Online

1385635023

Roy Makaay beleefde als profvoetballer een mooie carrière. De voormalig topspits speelde na Vitesse onder meer met groot succes voor Deportivo la Coruña en Bayern München. Hij kon in 1995 echter ook naar Ajax komen. “Ik werd die zomer gebeld door Louis van Gaal dat hij bij me thuis wilde komen om te praten over Ajax. Hij wilde me leren kennen en vertelde waarom hij me wilde”, begint Makaay in gesprek met Helden.

“Na zijn bezoek moest ik hem trouwens nog uitleggen hoe hij daarna naar Chris van der Weerden moest rijden, want die wilde hij ook hebben. We hebben een heel goed gesprek gehad, maar Ajax had toen Finidi George, Patrick Kluivert, Marc Overmars, en ook nog Nwankwo Kanu. En die ploeg had net de Champions League gewonnen. Van Gaal wilde me overigens voor alle drie de aanvallende posities halen. Toch heb ik een week later afgebeld, tegen het advies van iedereen in.”

Makaay heeft nooit spijt gehad van zijn beslissing, maar Van Gaal baalde destijds wel. “Ik was net basisspeler bij Vitesse, wilde zeker spelen en niet het risico van de bank nemen. Van Gaal was erg teleurgesteld. ‘Niemand zegt Ajax af en die kans krijg je misschien nooit meer,’ zei hij. Van der Weerden wees zijn aanbod trouwens ook af, hij ging naar PSV.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.