quote: AFCA-MBG

ik hoop het ook, dat worden gouden tijden.. ik zeg niet dat ik de hulp van johan respecteer maar als je nagaat dat hij zelf niet de verantwoording wil nemen en alleen commentaar geeft. dat kan iedereen, louis solliciteert meteen naar de eindverantwoordelijke en durft dus echt iets te doen!

Dan heb je het volgens mij nog steeds niet begrepen. Cruijff werkt op de achtergrond vanwege zijn fysieke gesteldheid (hij is immer niet de jongste meer) en omdat zijn vrouw niet meer toe laat. Hij heeft echter al lang gezegd dat als de weg die nu is ingeslagen opnieuw geen succes oplevert, dat op zijn conto valt te schrijven.

Louis is altijd heel goed geweest in hoog van de toren blazen. Soms maakte hij dat waar, maar vaak ook niet. Bovendien duld hij geen tegenspraak en kan hij slecht overweg met overlegstructuren. Zo iemand tot algehele baas maken zou zo’n beetje hetzelfde zijn als iemand dictator van een land maken. Alle andere leden van de directie alsmede de trainer/coach zouden zijn marionetten worden. Van Gaal is een geweldige trainer, een hele goede Hoofd Jeugdopleidingen, maar hij heeft totaal niet de skills om de algehele leiding over een voetbalclub te voeren.

Overigens heeft Louis aangegeven dat voor hem naast de algehele zeggenschap de aftocht van bepaalde personen die er sinds 2004 zitten het belangrijkste is. Over Cruijff stelt hij dat Johan hem waarschijnlijk niet zal tolereren, maar hij maakt geen punt van de aanwezigheid van Johan. Dus de enige manier waarop ik heil zou zien in een terugkeer van Van Gaal is als hij en Cruijff het bijleggen, en Louis accepteert dat je niet altijd alles alleen hoeft te doen. Dat wanneer je iets samen doet, het niet alleen meer kans van slagen heeft, maar dat je bij succes dan ook heus wel je waardering krijgt.

En daar heb ik dus een hard hoofd in..

Reageren op dit bericht