Lucas Andersen: ‘Ik heb geen dag verzaakt bij Ajax’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 07 januari 2016 13:33 – Bron: Voetbal International

1380662420

Lucas Andersen leeft dit seizoen op bij Willem II, maar is nog niet geslaagd bij Ajax. De Deen is zelfkritisch en weet maar al te goed waar dat aan ligt: Zelfvertrouwen. Of beter gezegd, het gebrek daaraan. “Ik ben best jaloers op jongens die tien keer een foute bal achter elkaar geven en dan toch de uitstraling houden van: Wat kan mij gebeuren? Viktor Fischer heeft dat. Hij maakt zich nergens druk om en blijft altijd ijzig kalm”, aldus de Deen in Voetbal International. “Als ik een mindere wedstrijd speelde bij Ajax, spookten er direct allerlei vragen door mijn hoofd. Kan ik het nog wel?, Ben ik wel goed genoeg? Viktor heeft dat totaal niet.”

Andersen sprak ook met Frank de Boer over zijn gebrek aan zelfvertrouwen. “Dan zei hij: ‘Lucas, je bent de beste.’ Maar het punt is: ik voel me niet de beste. Zeker niet als ik op een reservebank zit en al weken niet aan spelen toekom. De trainer adviseerde me over die barrière heen te stappen. ‘Ga ervoor’, zei hij dan. ‘Investeer in jezelf’. Maar dat deed ik dus al, investeren. Ik geloof niet dat ik een dag verzaakt heb op de training van Ajax. Misschien is dat juist het probleem: ik verwacht gewoon te veel van mezelf, wil alles té goed doen. En dan ga je na een foutje nóg meer aan jezelf twijfelen.”

“Ik moet meer een klootzak zijn. Al is het alleen maar om mezelf te beschermen. Ploeggenoten moeten niet denken: Hij is zwak, ik ga zijn plek veroveren. Dan ben je namelijk gezien bij topclubs. Je bent elkaars collega’s, maar in feite is het natuurlijk één grote competitie. Iedereen wil de beste zijn. Als je kunt laten zien: Dit ben ik en ik ben voor niemand bang, sta je veel sterker. Ook in dat opzicht is mijn stap naar Willem II perfect gebleken. Mijn zelfvertrouwen is gigantisch gegroeid in Tilburg. Ik bén iemand hier en dat is heel prettig. Heb ik straks zeker profijt van als ik terugkeer bij Ajax. Want dat is nog steeds mijn ambitie.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.