Lucas Andersen: ‘Laten zien dat ik mijn plek verdien’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 10 augustus 2015 11:24 – Bron: RTV Noord Holland

1417907300

Lucas Andersen speelde afgelopen weekend met Jong Ajax tegen Achilles ’29. De wedstrijd ging met 2-1 verloren in Groesbeek. “We hadden heel veel kansen en hadden de wedstrijd moeten beslissen. We kregen vijf of zes honderd procent kansen, dus daar moeten we aan werken.” De Deen gaf een mooie assist op de enige Amsterdamse treffer van de wedstrijd die op naam kwam van Vaclav Cerny. “Ik zag Vaclav aan de linkerkant en na een chipballetje op hem maakte hij ‘m goed af.”

Andersen sprak tegenover RTV Noord Holland ook over zijn situatie bij Ajax. “Het is natuurlijk niet makkelijk, maar als ik op het veld sta, doe ik alles wat ik kan doen.” Vorig seizoen speelde hij nog 36 officiële duels in het eerste elftal, nu zat hij bij de eerste drie wedstrijden niet eens bij de selectie. “Ja dat is wel gek, maar ik hoop dat het gaat veranderen. Ik ga mijn best doen, meer kan ik niet doen”, aldus de spelmaker.

De concurrentie op het middenveld is extreem en Andersen speelde in het verleden ook nog wel eens op de linkerflank. Is het een optie zich daarop te richten? “Mijn beste positie is op het middenveld en daar ga ik honderd procent voor. Ik moet laten zien dat ik mijn plek verdien.” Er werd ook gevraagd of een verhuur voor hem een optie is, maar daarop wilde de Ajacied geen commentaar geven.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.