Lucas Andersen: ‘Zoals Ajax speelt, hoort voetbal te zijn’

Lucas Andersen trad afgelopen weekend met Aalborg aan tegen zijn oude club Ajax en dat vond hij een mooie ervaring. “Het is altijd leuk om tegen een oude club te spelen waar ik een goede tijd heb gekend. Wij hebben ook een beetje kunnen laten zien van wat wij kunnen. Het was een leuke wedstrijd en het is mooi om tegen een club te spelen die afgelopen seizoen fantastisch heeft gepresteerd”, zegt hij tegenover Ajax TV.

Andersen belandde via Ajax en Grasshoppers terug bij de club waar hij zijn opleiding genoot. Ondanks dat Andersen nog altijd pas 24 jaar is, brengt hij veel ervaring mee naar Aalborg. “Ik ben terug in Denemarken, heb veel geleerd in de landen waar ik heb gespeeld en dat probeer ik hier nu door te geven. Het is leuk om die ervaring over te brengen op de jongen jongens in ons team die nog niet in het buitenland zijn geweest.”

De spelmaker volgt Ajax nog altijd op de voet. “Ik zie vrijwel alle wedstrijden. Ik kijk met bewondering naar de manier waarop ze spelen en dat is een stijl die wij ook bij Aalborg willen spelen. Ajax is ook daarom interessant om te volgen. De manier waarop Ajax het afgelopen seizoen speelde was het meer de vraag hoe vaak ze zouden scoren dan of ze zouden winnen. Zo hoort voetbal te zijn en hopelijk wordt het voor Ajax weer een fantastisch seizoen.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.