Jan Vertonghen is zeer te spreken over de prestaties van Ajax in de laatste wedstrijden, maar heeft er wel gemengde gevoelens aan over gehouden. “We missen wel een goalgetter,” doelde de Belg op de afwezigheid van de geschorste Luis Suarez en de met de technische staf in onmin levende Mounir El Hamdaoui.

“We moeten de wedstrijd sneller beslissen. Daarvoor zijn Luis en Mounir uitstekend geschikt. Zij zijn echte goalgetters. Nu al lees je dat we best zonder Luis kunnen. Zo snel kan het gaan. Ik ben die mening absoluut niet toegedaan.”

“Luis kan in dit systeem prima als buitenspeler spelen, dat liet hij zien tegen AC Milan. We winnen wel onze wedstrijden, maar met Luis gaat dat makkelijker, omdat hij makkelijk scoort. Ebecilio en Sulejmani doen het geweldig, maar Luis is voor ons nog steeds van grote waarde, die wordt onderschat. Hij is een stimulerende speler, wil altijd winnen. Al speechte hij de laatste weken niet meer voor de wedstrijd.”

Door de schorsing van Suarez treft de afwezigheid van El Hamdaoui Ajax nog harder. “In deze periode heb je iedereen nodig. Hij is belangrijk met zijn goals. Heel teleurstellend dat hij er niet bij is. Maar hij moet wel honderd procent zijn, anders heb je er niks aan.”

Over de exacte aard van het conflict zegt Vertonghen geen weet te hebben. “Aparte situatie, ik heb het zelf nooit eerder meegemaakt. Ik ken het hele verhaal niet. Niemand is belangrijker dan het team, maar ja ik weet niet precies wat er speelt. Mounir is een trotse jongen, maar wij hebben hem nodig. Hopelijk wordt alles snel opgelost.”

“We zijn de afgelopen maanden een weg ingeslagen die heel lastig te verdedigen is voor een tegenstander. Veel positiewisselingen, hoog tempo. Iedereen kent dit systeem vanuit de jeugd en werkt hard voor elkaar. Ik ben heel tevreden over hoe Siem de Jong de spitspositie invult. Hij is erg sterk aan de bal. Hij moet er alleen nog wat meer inleggen, maar in principe kan hij dat ook.”

Ook Emanuelson neemt het op voor El Hamdaoui. “Hij is onze topscorer en van grote waarde voor het elftal. Het was een klap voor Mounir dat hij op de bank begon tegen AC Milan. Er is nu alle tijd om na te denken over wat hij wil, aan hem de keuze. Ik hoop dat het publiek achter hem gaat staan als hij terugkomt. Wij als spelers zullen hem in elk geval steunen als hij zich weer meldt.”
 

Reageren op dit bericht