Lukoki over Babel: ‘Zijn tips zijn me veel waard’

Geschreven door Dennis de Bruin – Uitgave: 28 september 2012 20:42 – Bron: Ajax.nl

Jody Lukoki heeft dit seizoen definitief zijn plek veroverd bij de eerste selectie van Ajax. De rappe buitenspeler is op dit moment bankzitter, omdat Tobias Sana de voorkeur krijgt, maar maakte al behoorlijk wat speelminuten. De komst van Ryan Babel is voor Lukoki niet vervelend, hij leert alleen maar van de 25-jarige Babel. “Hij besteedt veel aandacht aan me. Het is voor mij als jonge aanvaller fantastisch om er zo’n ervaren medespeler bij te hebben. Zijn tips zijn me veel waard”, zo vertelt Lukoki op de clubwebsite van Ajax.

1296688574

De 19-jarige Lukoki ontwikkelt zich prima. Frank de Boer toont vertrouwen in de jongeling en dat doet hem zichtbaar goed. Na twee maanden heeft Lukoki al net zoveel gespeeld en gescoord als vorig seizoen. “Het laat zien dat ik me goed ontwikkel. De afgelopen tijd ben ik met sprongen vooruitgegaan. Mijn acties brengen meer rendement en ik ben ook sterker geworden door de vele uren in het krachthonk”.

Sinds een maand is 41-voudig international Ryan Babel ploeggenoot van Lukoki. Babel brengt veel ervaring mee en deelt zijn ervaringen met de groep. Maar vooral met de aanvallers, zoals Lukoki. Hij ziet Babel als zijn mentor. “Hij is een echte prof en leeft voor het voetbal. Dat wil hij ook overbrengen aan de jonge talenten in de selectie. Het motiveert me nog meer om er vol tegenaan te gaan. Ryan coacht me vaak tijdens trainingen en wedstrijden. Het is vaak toch net even anders dan een aanwijzing van een coach. Juist die combinatie maakt het heel leerzaam voor me. Ik wil van iedereen leren”.

Komende week staan wedstrijden tegen FC Twente, Real Madrid en FC Utrecht op het programma. Daarna wacht mogelijk het debuut van Lukoki in Jong Oranje. Er komt dus een drukke tijd aan voor de rechtsbuiten. “Het is geweldig om in korte tijd zoveel grote wedstrijden te spelen. Vooral als je jong bent, leer je daar ontzettend veel van. Vorig seizoen heb ik 11 minuten in de Champions League gespeeld, hopelijk worden dat er dit seizoen meer.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.