Ondanks een rampzalig eerste seizoen bij Ajax blijft Albert Luque een positief man. De Spanjaard wil dit seizoen laten zien waarom hij naar Amsterdam is gehaald. “Ajax is een bijzonder professionele club en Amsterdam een geweldige stad. Dat zijn belangrijke factoren, evenals het feit dat er Spaans wordt gesproken,” vertelt hij.

De aanvaller laat weten dat hij het vertrouwen van Marco van Basten heeft. “Marco van Basten heeft veel vertrouwen in mij. Hij zegt dat ik een belangrijke speler ga worden.” Door die reden is Luque niet ingegaan op enkele aanbiedingen van buitenlandse clubs. “Verschillende clubs uit Spanje hebben interesse getoond. Om diverse redenen ben ik niet op de aanbiedingen ingegaan. Ik heb het bijzonder naar mijn zin bij Ajax.”

De oud-speler van Newcastle United vatte ook kort zijn eerste seizoen in dienst van Ajax samen. “In mijn eerste jaar begon ik goed, maar na het vertrek van Henk ten Cate naar Chelsea ging het bergafwaarts”, vervolgt Luque zijn relaas. “Zijn opvolger (Adrie Koster, red.) zag het niet in mij zitten en uiteindelijk wisten we ons ook niet te plaatsen voor de Champions League. Een domper. Met Van Basten hebben we weer aan vertrouwen gewonnen. Hij is een idool voor mij. Hij was de perfecte aanvaller en van alle markten thuis. Als hij de kleedkamer binnenkomt, dan doet je dat wel wat.”

De Spaanse voetballer is blij met het feit dat hij Spaanstalige teamgenoten heeft. “Ajax is een bijzonder professionele club en Amsterdam een geweldige stad. Dat zijn belangrijke factoren, evenals het feit dat er Spaans wordt gesproken. Ik weet vanwege mijn periode bij Newcastle als geen ander dat als je als enige de taal niet spreekt, je het bijzonder moeilijk kan hebben.”  

Reageren op dit bericht