Marcel Keizer

Lyon dit keer wel te sterk voor Ajax

Ajax is er dinsdagavond niet in geslaagd om Olympique Lyon te verslaan. De ploeg van Marcel Keizer verloor het oefenduel van de Franse opponent met 2-0. Dankzij een eigen doelpunt van Nick Viergever en een goal van Amine Gouiri won Lyon de wedstrijd die in Frankrijk werd gespeeld ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.

De wedstrijd ging in de eerste helft gelijk op, met het verschil dat Benjamin van Leer wel werd getest en de doelman van Lyon niet. Na ruim tien minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Viergever die een voorzet van de linkerflank niet goed verwerkte. Fekir raakte namens Lyon de lat en Van Leer moest meermaals reddend optreden.

Aan de andere kant was Ajax wel dreigend, maar ontbrak het aan een goede eindpass. Vooral Amin Younes brak een paar keer gevaarlijk door, maar kreeg de bal daarna niet meer bij ploeggenoten of op doel. De grootste kans was voor Donny van de Beek die één keer wel werd gevonden door Younes, maar hij tikte de voorzet net naast.

In de tweede helft bleef het spel op en neer gaan. Van Leer zag een afstandsknal boven zich op de lat uiteen spatten, maar ook Ajax nam het doel van de Fransen vaker onder vuur. Vooral Hakim Ziyech en Van de Beek waren meermaals dichtbij een doelpunt, maar de goal viel aan de andere kant. Gouiri bepaalde de eindstand op 2-0.

Eerder op de middag speelde Ajax ook al een wedstrijd tegen het tweede elftal van Lyon. Die wedstrijd werd met 2-2 gelijk gespeeld. Vaclav Cerny en Frenkie de Jong waren verantwoordelijk voor de Amsterdamse doelpuntenproductie.

Opstelling Ajax:
Van Leer (73′ Van Bladeren); Veltman, Sánchez, De Ligt, Viergever; Van de Beek, Schöne, Ziyech; Kluivert (82′ Lang), Dolberg en Younes (64′ Cassierra)

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.