Geschreven door Jurrian Beeuwkes – Uitgave: 02 oktober 2012 10:54 – Bron: Voetbal International

Nadat Lionel Messi maandag enkele tips aan Ajax meegaf om Ajax’ Champions League-tegenstander van woensdag Real Madrid pijn te doen, geeft nu ook oud-Ajacied Hedwiges Maduro advies aan zijn oude club. De middenvelder, momenteel uitkomende voor het Spaanse Sevilla, wist eerder dit seizoen al van de koninklijke uit Madrid te winnen.

Volgens Hedwiges Maduro kan Ajax vooral profiteren bij standaardsituaties. “Het is bekend dat Real op dat vlak wat problemen heeft dit seizoen”, zegt de middenvelder die onlangs met Sevilla een 1-0 zege op De Koninklijke boekte tegenover Voetbal International. “Al een aantal keren zijn ze bij standaardsituaties geklopt, zoals tegen Manchester City (3-2 winst) in de Champions League en tegen ons.”

Volgens de ex-Ajacied krijgt de Spaanse grootmacht het lastig zodra het wordt gedwongen via de buitenkant te spelen. “Ronaldo bijvoorbeeld gaat graag naar binnen, op zoek naar het schot. Door druk te zetten dwing je Real via de buitenkant te spelen óf de lange bal te hanteren. In de wedstrijd tegen Sevilla kwamen ze daardoor niet verder de de helft van onze helft.”

“Daarnaast moet Ajax profiteren van het spelen voor eigen publiek. Er is namelijk een groot verschil tussen de spelopvatting van Real Madrid in eigen huis of daarbuiten. In Madrid voelen de spelers de druk van het publiek; dan worden ze gepusht er vanaf de eerste minuut bovenop te zitten. In uitwedstrijden zijn ze afwachtender.”  

Reageren op dit bericht