Maher gaat voor Ajax of PSV: ‘Ga op gevoel af’

Geschreven door Jurrian Beeuwkes – Uitgave: 15 juni 2013 13:09 – Bron: Algemeen Dagblad

Adam Maher bereidt zich met Jong Oranje voor op de halve finale van het EK onder 21 tegen Jong Italië. De middenvelder kijkt uit naar ‘een grote wedstrijd’ en rekent erop dat hij na het EK snel verkast naar of Ajax óf PSV; voor Maher wordt het een keuze op gevoel. “In grote wedstrijden kom ik vaak echt tot mijn recht. Dan ontstaat er ruimte”, zegt de 19-jarige middenvelder zaterdag in het Algemeen Dagblad.

1367495077

“De bekerfinale afgelopen seizoen tegen PSV, dat was bijvoorbeeld zo’n speciale wedstrijd. Bondscoach Louis van Gaal zei in februari dat ik er ook moest staan tegen kleinere ploegen. Daar ben ik echt mee bezig geweest. Dat is ook gelukt. Maar ik geef toe, een topwedstrijd is apart.”

Topwedstrijden spelen PSV en Ajax komend seizoen waarschijnlijk meer dan zat. Het is de reden dat Maher een stap hogerop wil, maar hij benadrukt nogmaals dat het buitenland nog even op zich moet laten wachten. “Ik denk dat jongens als Stefan de Vrij en Jordy Clasie de juiste keuze hebben gemaakt door nog een jaar in de eredivisie te blijven. Ze kiezen voor zekerheid. Ook ik ben helder geweest: ik blijf in Nederland. Ik wil elke week spelen. Het wordt Ajax of PSV.”

Maher herhaalt daarmee de woorden waarmee hij al maanden menig PSV- of Ajax-fan in onzekerheid laat. “Het wordt een keuze op gevoel. En mijn gevoel heeft mij nog nooit in de steek gelaten. Wat mijn gemoed zegt over dit EK? Dat wij Europees kampioen gaan worden. Maar ik loop niet op de zaken vooruit. Eerst Italië verslaan. Daar is nu alles op gericht.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.