De kogel is door de kerk: Adam Maher maakt de transfer van AZ naar PSV. Het grootste talent van de Nederlandse velden zou deze zomer de overstap maken naar een topclub in de Eredivisie. Voor de 19-jarige middenvelder waren er twee opties: Ajax of PSV. De Amsterdammers wilden niet voldoen aan de vraagprijs van Maher en zodoende neemt concurrent PSV de viervoudig international over van AZ. Morgen ondergaat de Nederlander met Marokkaanse roots de medische keuring in Eindhoven en zal hij een vijfjarig contract tekenen.

Technisch directeur Marcel Brands kon zijn geluk niet op met het rondkomen van de transfer van Maher. “Het is een lang gekoesterde wens om hem naar PSV te halen. Met hem hebben we weer een zeer talentvolle Nederlandse speler in huis, dat past in de filosofie van PSV. Ik ben er heel blij mee, want we wilden hem graag hebben maar niet ten koste van elke prijs. Daar zijn we uitgekomen”, aldus Brands.

UPDATE 22:11 uur
Rik Elfrink, journalist van het Eindhovens Dagblad meldt op Twitter dat PSV ‘slechts’ 6,5 miljoen euro heeft betaald voor Maher. Dat bedrag kan door de prestaties van de middenvelder nog hoger oplopen.