Davy Klaassen II

Majestueus Ajax legt Schalke over de knie

Ajax wist vanavond in de thuiswedstrijd tegen Schalke 04 met 2-0 te winnen. De Amsterdammers waren heer en meester en bliezen onze oosterburen volledig weg in een imponerende wedstrijd.

De tweeluik van de kwartfinale van de Europa League begon onrustig. Beide teams waren zoekende naar de grip op de wedstrijd. Vooral het eerste kwartier ging het veel heen en weer. Uiteindelijk nam Ajax steeds meer het initiatief, maar wist niet echt gevaarlijk te worden.

Na een dikke 20 minuten gespeeld te hebben brak de wedstrijd open door de scheidsrechter. Younes versierde een penalty door zich tussen twee Schalke 04-verdedigers te manoeuvreren en werd hierdoor ten val gebracht. Scheidsrechter Sergei Karasev twijfelde geen enkel moment en wees naar de stip. Daaropvolgend schoot Davy Klaassen de penalty kiezelhard binnen: 1-0. Een goedmaker van zijn laatste gemiste penalty’s.

Na de openingstreffer werd Ajax heer en meester van de wedstrijd. Er werd volop druk gezet op de Duitse defensie en onze oosterburen hadden het hier maar moeilijk mee. Na een aantal goede kansen van Ajax, konden ze de voorsprong echter niet verdubbelen.

Na rust gingen de Ajacieden vrolijk verder. In de 52e minuut verdubbelde Klaassen de score in Amsterdam. Na goed voorbereidend werk van Justin Kluivert schoot Klaassen de bal voortreffelijk binnen, waardoor doelman Fährmann kansloos bleef.

Ajax bleef ook na het tweede doelpunt van Klaassen doorgaan. Het team van trainer Markus Weinzierl kreeg geen kans om adem te happen, want Ajax was na de 2-0 driemaal toe héél kortbij de 3-0. Bertrand Traoré had net zoals tegen Feyenoord het probleem om de bal in het doel te krijgen.

Lat, paal, scrimmage en dan weer Fährmann. Het regende kansen voor de ploeg van Peter Bosz, maar de 3-0 wilde maar niet vallen. Of het metaalwerk nou de Duitsers redde, dan was het wel de keeper die Schalke op de been hield. Fährmann pakte werkelijk iedere bal. Trainer Weinzierl mag zijn keeper op blote knieën bedanken dat het in Amsterdam geen monsterscore is geworden.

Creatief, agressief en dominant. De drie woorden die je te binnenschieten als je dit Ajax vanavond hebt zien voetballen. Een imponerende pot van de Amsterdammers, die na jaren schooljongetjesvoetbal, hier ook fysiek de Duitsers hebben weggeblazen. Alleen het gevoel dat we ons tekort hebben gedaan, is helaas niet weg te denken.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Danique Eijkenboom

Danique Eijkenboom