Geschreven door Maurice Heijkoop – Uitgave: 19 december 2009 11:47 – Bron: ELF Voetbal

Edgar Manucharyan keert in de aankomende winterstop wellicht terug naar Ajax. De Armeense aanvaller wordt tot het einde van het seizoen verhuurd aan HFC Haarlem, maar de speler zelf zou het niet erg vinden als hij terug zou moeten naar Amsterdam. “Teruggaan naar Ajax zou mooi zijn. Mijn vrienden zitten daar en ik wil er graag spelen”, aldus de aanvaller in gesprek met ELF Voetbal.

“Toch denk ik dat de kans groter is dat ik bij Haarlem blijf. Ik heb nog een contract tot de zomer. En ja, hier kom ik wel aan spelen toe. Dat is lekker. In de zomer kan ik dan misschien met Ajax gaan praten over mijn toekomst.” Wellicht valt er weinig te kiezen, aangezien het naderende faillissement van de Haarlemse club. “Ja, het is een moeilijke situatie. Ik krijg gewoon mijn salaris van Ajax inderdaad, terwijl dat voor de meeste spelers hier anders is. Ik probeer de club zoveel mogelijk te helpen op het veld. Meer kan ik niet doen.”

Haarlem wil in de winterstop een aantal spelers van Jong Ajax overnemen. Een vertrek van Tom Overtoom, Tayfun Candan of Manucharyan lijkt dan ook niet aan de orde, al houdt laatstgenoemde alle opties open. “We zullen zien na de winterstop. Misschien dat er iets verandert, wie weet. Maar ik kan niets met honderd procent zekerheid zeggen. Ik heb in elk geval nog niets van Ajax gehoord.”

Manucharyan, die tot negen duels in Ajax 1 kwam, zal zijn kunsten voorlopig nog even moeten vertonen in Haarlem. Dat gaat hem tot nu toe, ondanks een moeilijk begin, aardig af. In zestien optredens scoorde hij zes keer en leverde hij één assist af. Echt veel had de club er niet aan, gezien de laatste plaats op de ranglijst in de Jupiler League.

Er moet in de tweede seizoenshelft een hoop gebeuren in de provinciehoofdstad, want als de club niet door geldnood failliet raakt, dan is het wel door een degradatie naar de Topklasse. “De eerste seizoenshelft hebben we, vind ik, erg slecht gespeeld als je kijkt naar het totaal. Het moet na de winterstop zeker beter”, besluit Manucharyan.  

Reageren op dit bericht