Marc Overmars: ‘Dan kun je niet zelf zeggen: ik ben weg’

Marc Overmars blijft Ajax trouw, terwijl hij toch een aantal kansen had om de overstap te maken naar een andere club. In gesprek met VI legt hij uit waarom hij graag bij Ajax wil blijven. “Ik heb veel plezier in wat ik doe. Met goede mensen om me heen, waarbij we elkaar versterken. Ieder mens moet weten wat hij wel en niet goed kan. Wat hij niet goed kan, moeten anderen oppakken. Dat zei Cruijff ook altijd. Op dat vlak heb ik het hier goed voor elkaar.”

De directeur voetbalzaken kon onder meer naar Arsenal. “Bij een andere club zou ik dat weer helemaal opnieuw moeten opbouwen. Bovendien voel ik me verbonden met Ajax na alles wat er is gebeurd. En ik was een van de voortrekkers van de nieuwe koers. Dan kun je niet zelf nu al zeggen: ik ben weg. Dat zou niet fair zijn naar iedereen om me heen binnen Ajax. Zo zit ik niet in elkaar en bovendien ben ik geen speler. Die moet sneller keuzes maken, op weg naar het allerhoogste. Ik koester wat ik heb.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.