Marc Overmars: ‘Hij kan er zeker direct staan’

Arkadiusz Milik is Ajax’ tweede versterking voor komend seizoen. De Pool tekende vorige week een contract die hem voor één seizoen op huurbasis aan Ajax heeft verbonden. Marc Overmars geeft tegenover Ajax TV aan dat de Amsterdammers Milik al langer in het vizier hebben dan alleen de afgelopen maanden. “We kennen hem nog toen hij in Polen speelde. Hij werd topscorer bij zijn club in Polen en toen kreeg hij een transfer naar Leverkusen.”

1399027102

Het afgelopen seizoen werd de 20-jarige spits verhuurd aan FC Augsburg. Doordat hij slechts twee keer scoorde in achttien competitieduels, is er bij het grote publiek twijfel over Milik. Die twijfels ken Overmars niet. “Ik denk dat hij bij Augsburg op de verkeerde positie stond, hij stond meer op ’10’ terwijl hij een echte ‘9’ is. Als je goals wilt maken, moet je rondom de zestien staan. Bij Ajax sta je dichter bij de goal dan bij Augsburg.”

Waar Richairo Zivkovic is gehaald voor de toekomst, moet Milik direct aansluiten bij het eerste elftal en ook gaan spelen. “Hij kan er zeker direct staan”, zegt de directeur voetbalzaken stellig. “Hij is twintig jaar, speelt in het Poolse elftal en is fysiek sterk. Natuurlijk heb je met Zivkovic een talent, die moet je alleen de tijd geven en is ook een ander type speler. Het vult elkaar goed aan.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.