Marc Overmars

Marc Overmars: ‘Jongens die wij willen behouden, blijven binnen boord’

Marc Overmars reageert tegen FOX Sports op de afgelopen ‘roerige maanden’ waarbij er een hoop is gebeurd. Zo is op zijn advies Erik ten Hag aangesteld als trainer. “We hoopten dichterbij te komen en dat lukte niet, en uiteindelijk verlies je het kampioenschap bij PSV en dat is dubbel pijnlijk. Het was de laatste kans om nog iets te bereiken, maar het was een collectieve offday. Het is een mislukt seizoen en we zijn niet te beroerd om in de spiegel te kijken om te kijken wat we fout hebben gedaan.”

Overmars gaat analyseren waarom de huidige selectie niet in staat is geweest om een prijs te pakken. “De kwaliteit is echt wel aanwezig in het elftal, maar het is er niet uitgekomen. Misschien moeten we meer ervaring in het elftal krijgen, zoals we met Nico Tagliafico hebben gedaan die 25 is. Alleen dat zegt ook niet altijd alles. Maar je kijkt ook waar Ajax voor staat, en dat is jeugd de kans geven en dat gaat ook weleens ten kosten van punten.”

De directeur voetbalzaken staat in ieder geval nog honderd procent achter Ten Hag. “Hij is natuurlijk de eerste aangewezen persoon die kritiek krijgt. Maar Erik doet het hartstikke goed. Hij moet de tijd krijgen om zijn eigen elftal te bouwen, dat heeft hij hiervoor ook gedaan en dat gaat hem ook lukken met onze steun. We staan absoluut achter hem. We hebben hem niet aangesteld voor de korte termijn. Wij hebben geloof in Erik voor de lange termijn. Of hij wordt ontslagen? Hij is pas drie maanden bezig, we kunnen niet aan de gang blijven toch?”

Dan gaat het nog over de selectie van komend seizoen, want Ajax moet al aantreden in de tweede voorronde Champions League als het tweede wordt. Is de selectie dit jaar wel op orde bij aanvang van het seizoen? “Dat gaat zeker lukken. De play-offs beginnen vrij snel. Rond 1 juli staat er een volwaardige selectie en ik durf ook wel te zeggen dat de jongens die wij willen behouden binnen boord blijven. We moeten met zo’n goed mogelijk team voor de dag komen en er moeten zo weinig mogelijk spelers de deur uitgaan. Daar is uiteraard een rol voor mij weggelegd.”

Toch geeft ook Overmars toe dat hij de kans vijftig procent acht dat Hakim Ziyech vertrekt. “Maar dan moet de goede club en het juiste bedrag komen.” Daarnaast bevestigt hij dat er ook aan talentvolle spelers wordt getrokken. “Er zitten een paar hele grote clubs achter een aantal spelers aan”, doelt hij onder meer op Onana, Van de Beek en De Ligt. “We hebben gezegd dat we gezamenlijk eerst een keer de titel willen binnenhalen. Ons antwoord is wat dat betreft duidelijk: wij willen die jongens niet zien vertrekken.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.