Marc Overmars: ‘Jonk wil eigen bevoegdheid hebben’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 18 oktober 2015 11:54 – Bron: FOX Sports

1422605425

De problemen in het Technisch Hart bij Ajax werden zondag uitgebreid besproken door Marc Overmars bij De Tafel van Kees. “Bij een club als Ajax gebeurt er altijd wat. Als het goed gaat verbloemen de resultaten ook een hoop, maar dat is het werken in de top”, stelt de directeur spelerszaken bij FOX Sports. Op dit moment is de situatie zo dat Wim Jonk niet wil aanschuiven bij de vergaderingen van het Technisch Hart.

Overmars baalt daarvan. “Het allerbelangrijkste van het Technisch Hart is dat we allemaal wekelijks aan tafel zitten en dat iedereen zijn bevindingen uit zijn takenpakket op tafel legt. Daarover ga je in discussie en dan komt er een oordeel uit. Dat moet iedereen doen, maar dat gebeurt niet”, doelt hij op Jonk. “Wim wil heel graag op zijn gebied de bevoegdheid hebben, terwijl wij vinden dat alles op tafel moet worden gegooid waaruit een beslissing genomen wordt.”

De oplossing moet komen uit de directie. “Edwin van der Sar en Dolf Collee moeten daar nu uit zien te komen. We hebben in ieder geval allemaal een contract ondertekend waar alles duidelijk in staat. Ik hoop dat er beter gecommuniceerd gaat worden. Wim heeft een hele goede voetbalvisie. Het is belangrijk dat er open lijnen zijn, om bijvoorbeeld te bepalen welke spelers er wanneer kunnen doorschuiven. Die open communicatie is er nu niet. Het zal de komende tijd moeten blijken of dat beter gaat. Het is hopen dat het goedkomt.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.