Marc Overmars

Marc Overmars: ‘Qua buitenspelers is het dun bezet’

Hassane Bandé komt komende zomer over naar Ajax, dat is al langere tijd bekend. Maar Marc Overmars had de buitenspeler graag per direct naar Amsterdam gehaald. Ajax zou onlangs nog een half miljoen euro extra hebben geboden aan KV Mechelen om de transfer te bespoedigen, maar daar werken de Belgen niet aan mee. “In de strijd om lijfsbehoud willen ze hem niet laten gaan”, aldus Overmars in gesprek met Voetbal International.

De reden om Bandé nu al naar Ajax te halen, heeft te maken met de bezetting op de flanken. Onder meer door het wegvallen van Vaclav Cerny, die dit seizoen niet meer in actie komt, is vooral de rechtsbuiten positie dun bezet. “Heel zuur, omdat hij net in die periode weer de goede lijn te pakken had. Hij zat heel dicht tegen de basis aan, en zou een goede optie vanaf rechts zijn samen met David Neres”, aldus Overmars over Cerny.

Voor de linkerflank heeft Ajax met Justin Kluivert, Dennis Johnsen en Amin Younes wel een sterke bezetting. De Duitser zou echter azen op een vertrek uit Amsterdam. “Sportief staat voor ons voorop. Qua buitenspelers is het momenteel dun bezet bij ons, dus we laten hem niet zomaar gaan”, zegt de directeur voetbalzaken stellig die ook interesse van buitenlandse clubs in jongens als André Onana, Matthijs de Ligt en Kluivert wegwuift. “Spelers laten zichzelf zien, maar wij laten hen niet gaan.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.