De komst van Sebastien Haller naar Ajax komt voor velen als een verrassing, maar Marc Overmars vertelt dat de spits al geruime tijd in het vizier van Ajax stond. “We hebben hem ook al eerder benaderd, meerdere malen. Een paar jaar geleden en een half jaar terug”, aldus de directeur voetbalzaken op de clubsite van Ajax. 

“Het is bekend dat we begin dit seizoen al voor een spits wilde gaan. Maar wel één waar iedereen in geloofde; dat lukte toen niet. Nu wel en dat komt ook qua timing uitstekend uit”, aldus Overmars.

Haller komt over van West Ham United waar de spits wel veel speelde, maar geen hoog gemiddelde had. Overmars verwacht dat de aanvaller bij Ajax veel beter tot zijn recht komt. “Ik haal het voorbeeld van Tadic wel eens aan. Die speelde met Southampton op de middenlijn en scoorde er drie. Bij ons maakte hij er meer dan 25 in zijn eerste jaar. Hoe dichterbij de goal ze spelen, hoe gevaarlijker zulke spelers zijn. Haller heeft in ieder geval een goede leeftijd, is ambitieus en is een teamspeler.”