Marcel Keizer

Marcel Keizer: ‘Bijzonder duel tegen andere Amsterdamse club’

Ajax speelt woensdagavond in de tweede ronde van de KNVB Beker tegen ASV De Dijk. Een heuze Amsterdamse derby, en dat vindt Marcel Keizer een mooi vooruitzicht. “Het is zeker een bijzonder duel, omdat het tegen een andere Amsterdamse club is. Dat is hartstikke leuk. Het is wel jammer dat het in Volendam wordt gespeeld, dan gaat er wat van de charme af”, stelt de hoofdtrainer van Ajax.

Keizer is sowieso van mening dat wedstrijden bij amateurclubs moeten worden gespeeld, maar heeft begrip voor de situatie. “Het was het allerleukste geweest als het in Amsterdam was geweest, in het Olympisch Stadion bijvoorbeeld, maar wat mij betreft gewoon bij De Dijk zelf. Dan hoef je maar een klein stukje te rijden, je bent er zo. En ik denk dat het voor de stad ook heel leuk is. Maar dat is met beveiliging allemaal moeilijk tegenwoordig. Maar het blijft een hele leuke wedstrijd en laten we blij zijn dat Volendam daar de gelegenheid toe geeft.”

Keizer zal rouleren in zijn opstelling. “We zullen niet in dezelfde opstelling spelen als tegen Feyenoord. Maar we onderschatten helemaal niemand. Tegen Scheveningen kon je al zien dat zij goed konden voetballen en De Dijk is weer een klasse hoger.” Toch is er een grote kans dat jongens uit Jong Ajax speeltijd krijgen. Zo zijn Deyovaisio Zeefuik, Dennis Johnsen en Mateo Cassierra opgenomen in de selectie. “Jongens die het goed doen bij Jong Ajax krijgen bij Ajax altijd een keer een kans, en dat zou deze wedstrijd kunnen gebeuren. We moeten er wel meteen bij zeggen dat we niks onderschatten. De wedstrijd moet eerst gewoon gewonnen worden, want we moeten een ronde verder.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.