Marcel Keizer

Marcel Keizer: ‘Dit is een blamage’

Marcel Keizer analyseerde na afloop van de uitschakeling in de voorronde Europa League tegen Rosenborg de wedstrijd. “We begonnen goed aan de wedstrijd, maar het tweede gedeelte van de eerste helft was niet zo goed. Na de rust zijn we goed teruggekomen”, is zijn algemene beeld tijdens de persconferentie na afloop van het duel. Het ging volgens hem niet alleen fout bij het missen van kansen.

“Kijk hoe we de eerste goal bijvoorbeeld weggeven. We waren aan het aanvallen, creëerden kansen, maar maken ze niet. Dan denk ik nog: oké. Maar dan geven we de bal zo weg en valt de goal binnen. Het zit dus niet alleen in het feit dat we de ballen niet maken.”

Keizer vervolgt: “We weten dat we aanvallend voetbal spelen en dat je dan ook kansen weggeeft. Dan heb je soms dit soort wedstrijden, maar je moet dan wel zorgen dat je aan de goede kant van de score zit. Dat we voor het eerst sinds 51 jaar geen Europees voetbal halen, is een blamage”, stelt de oefenmeester die ook zijn wissels analyseerde. “De wissel van Klaas Jan Huntelaar pakte goed uit met Dolberg eromheen.” Juist daarom was er veel verbazing over de wissel Zeefuik voor Dolberg. “Het stond toen goed, maar dan moet je ook de 3-1 maken. Het slot moest erop en dan is het klaar.” Volgens Keizer was het voor zijn ploeg duidelijk. “Joël kwam verdedigend op het middenveld te staan naast Lasse Schöne en Hakim Ziyech stond op tien. Dus de veldbezetting was hetzelfde. Er was eigenlijk niks aan de hand.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.