Marcel Keizer

Marcel Keizer: ‘Dit willen wij altijd laten zien’

Marcel Keizer is heel tevreden over de 3-0 zege op PSV, maar blijft realistisch en tempert ook de euforie. “We hebben nog niks in eigen hand, maar we lopen drie punten in en raken niet verder achterop”, is zijn eerste analyse tegenover FOX Sports. Frenkie de Jong werd uitgelicht als man of the match. “Hij deed het uitstekend in de opbouw, je kan genieten van zijn spel. Maar door alleen hem uit te lichten doe je de andere jongens te kort. Ze hebben het met z’n allen gedaan vandaag.”

Was dit de beste wedstrijd van Ajax dit seizoen? “Eerder hebben we bij vlagen heel goed gespeeld, maar vandaag waren we voor het eerst de hele wedstrijd volwassen. In balbezit maakten we de goede keuzes, we hebben met lef gespeeld en als we de bal verloren pakten we ‘m direct terug. Daardoor kregen we ook weinig counters tegen. Dat stemt wel tot tevredenheid. Dit willen wij altijd laten zien. Ik heb genoten van het team vandaag.”

Ajax was voor rust ook al de bovenliggende partij, maar wist pas in de tweede helft de score te openen. “In de eerste helft hebben we het stuk gespeeld, maar creëerden we nog niet al te grote kansen. In de tweede helft krijgen we de grote kansen er wel bij, daar heb ik van genoten. De supporters gingen er ook goed in mee als wij het ietsje lastiger hadden. Het is een mooie dag.”

Keizer werd ook gevraagd naar de wisselvalligheid van zijn ploeg. Daarin benoemt hij toch het incident van Abdelhak Nouri wat vooral in de eerste maanden van het seizoen een grote rol heeft gespeeld. De oefenmeester merkt een verschil met het heden. “Het is niet zo dat we Appie vergeten, maar langzamerhand merk je dat we weer tot de max kunnen gaan. Dat hebben we een tijdje niet gehad. Het blijft lastig, maar een resultaat als vandaag helpt daar enorm in.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.