Marcel Keizer

Marcel Keizer: ‘Er moet nog veel gebeuren’

Marcel Keizer is erg blij met de overwinning van Ajax op FC Groningen. “Ja, dit was nodig”, aldus de hoofdtrainer die kritisch is op het vertoonde spel. “Natuurlijk ben ik hartstikke blij, maar als trainer kijk je ook naar het spel en zie je dat er nog veel moet gebeuren. Tot de vijftigste minuut waren we aan het voetballen, wonnen we de tweede ballen en hielden we de druk op Groningen. Dat vond ik daarna een stuk minder”, zegt hij in gesprek met FOX Sports.

“Na de 2-0 zie je dat de jongens wat vrijer gaan spelen en langer aan de bal blijven, dat zorgt er vaak voor dat je minder goed voetbalt. Daar laten we een aardig verval zien. Na de 2-1 sloeg er ook wat onzekerheid in de ploeg, maar door enkele wissels hebben we ‘m over de streep getrokken.” Hij was ook redelijk tevreden over het spel van Frenkie de Jong en Vaclav Cerny. “Frenkie speelt altijd lekker aan de bal en durft te voetballen. Dat heb ik vandaag gezien. Vaclav was gretig, hij had er zin in. Dat is ook de bedoeling, want als je de kans krijgt, moet je zorgen dat je er staat.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.