Marcel Keizer

Marcel Keizer: ‘Europees voetbal zonder Ajax is geen optie’

Marcel Keizer rekent erop dat Ajax zich donderdagavond plaatst voor de groepsfase van de Europa League. “Er zijn bijna geen wedstrijden dat je als Ajax de underdog bent. En dat vind ik nu ook niet. We hebben nog steeds vijftig procent kans”, stelt hij in gesprek met Ajax TV. “Winnen wij met 0-1, dan hebben we een verlenging. Win je met een andere stand, ben je door. Europees voetbal zonder Ajax is geen optie.”

Keizer verwacht van Rosenborg BK geen verrassingen. “Zij zullen hetzelfde spel spelen, behoudend dus. Wij zullen aanvallen en moeten zorgen dat we de counter er elke keer uit kunnen halen. Daar moeten wij het nog beter doen, maar het grootste probleem zat de laatste wedstrijden in het benutten van de kansen. Geduld is heel belangrijk in dit soort wedstrijden, zodat je niet tegen een tegengoal aanloopt. We moeten daar een resultaat halen.

Over de opstelling wil Keizer nog niks prijsgeven. Ondanks dat Ajax zondag tegen FC Groningen haar eerste officiële wedstrijd van het seizoen pas wist te winnen, zijn de elf basisspelers nog niet zeker van een plek bij de eerste elf tegen Rosenborg. “Dat zou kunnen. We moeten fitte spelers op het veld hebben staan. Het zou kunnen dat er een paar spelers worden vervangen, maar dat hoeft niet perse.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.