Marcel Keizer

Marcel Keizer: ‘Goed, aanvallend voetbal met resultaat’

Marcel Keizer blikt tegenover Ajax TV vooruit op het nieuwe seizoen en kijkt terug op de voorbereiding. Want die is nu echt voorbij de competitie zaterdag voor Ajax van start gaat met een uitduel bij Heracles Almelo. De eerste horde op weg naar een nieuwe kampioenstrijd. “Elk jaar dat je als Ajax-zijnde een kampioenschap mist, is zonde. Laat staan als het drie jaar is. Je wil elk jaar kampioen worden, maar we weten ook dat het een lange weg is. Het team moet zich ontwikkelen en dat kan tegelijk gaan met presteren.”

Toch heeft Ajax nog niet overtuigd in de voorronde Champions League duels tegen OGC Nice. En dat terwijl de selectie vrijwel volledig intact is gebleven ten opzichte van de ploeg die vorig jaar zo goed presteerde. “Als zo’n groep op vakantie is geweest, moet je weer even opnieuw beginnen. Maar als je alles ondervindt met elkaar, heb je dat ook weer zo terug. Dat duurt een paar weken, maar daar heb je ook een voorbereiding voor. Ook tijdens de competitie moeten we ons blijven ontwikkelen, want het moet niet zo zijn dat we straks in mei nog zo spelen als we nu in augustus doen.”

Maar niet alleen de spelers, maar ook de trainerswissel kan invloed hebben. Wat is het verschil tussen Keizer en Bosz? “Vroeg druk geven doen we nog steeds, alleen ben je opnieuw begonnen. Als team heb je dan even nodig om weer te voelen hoe groot de afstanden zijn ten opzichte van elkaar en je tegenstander, waar we druk moeten geven etc. Daar komt nogal wat bij kijken en dat is niet in een week gedaan. Elke trainer heeft in balbezit ook een bepaalde opvatting, die heb ik ook. Dat is de afstemming waar we nu mee bezig zijn. Ik wil goed en aanvallend voetbal spelen, en daarbij hoort resultaat.”

De strijd om de landstitel gaat volgens Keizer wederom tussen de traditionele top-3; Ajax, Feyenoord en PSV. “Zonder andere ploegen tekort te doen, denk ik dat het een driestrijd zal worden. Maar er zijn aardig wat clubs in de Eredivisie waar je niet zomaar gaan winnen zoals AZ, Vitesse en Heerenveen. Dat maakt de competitie alleen maar interessant”, stelt hij in aanloop naar de competitiestart. “Wij gaan niet zomaar elke wedstrijd winnen, maar als we top zijn weten we dat wij de betere spelers hebben. Als je bij Ajax speelt, moet je elke wedstrijd winnen.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.