Marcel Keizer

Keizer: ‘Ik ben blij, maar er zijn nog verbeterpunten’

Ajax heeft optimaal geprofiteerd van het puntverlies van Feyenoord en legt de druk weer bij PSV. Het elftal van Keizer won namelijk eenvoudig op bezoek bij NAC Breda en werkte daarnaast ook flink aan het doelsaldo. Na 90 minuten stond een 0-8 eindstand op het bord en dat is een record.

De monsterzegen stelde trainer Marcel Keizer tevreden, al zag hij ook nog genoeg dingen die beter kunnen. “Ik ben blij, maar er zijn nog wel wat puntjes die beter kunnen.” Zo had hij graag willen zien dat de bal wat vaker en vooral sneller van kant naar kant zou gaan.

Ondanks het puntje van kritiek was Keizer vooral blij met wat er op het veld gebeurde. “Als je met 0-5 voor staat bij de rust en uiteindelijk met 0-8 wint, moet je ook tevreden kunnen zijn,” Aldus Keizer tegenover FOX Sports.

Ondanks dat NAC weinig tegengas gaf, wist Dolberg niet op het scorebord te komen en werd hij na ruim een helft spelen naar de kant gehaald. Dat hij niet langer mocht blijven staan had volgens Keizer niets te maken met zijn gebrek aan scherpte. “Hij kreeg een tik op de zijkant z’n knie en later kreeg hij daar nog een tik overheen. Hij loopt nu ook aardig mank, dus daarom heb ik hem gewisseld.”

Invaller Huntelaar was wel trefzeker en had zo een aandeel in de grootste uitoverwinning ooit. Een knappe prestatie, maar aan dat record hecht Keizer weinig waarde. “Dat is leuk, maar daar ben ik niet zo mee bezig. Ik ben vooral blij dat we een gemakkelijke overwinning hebben geboekt.”

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Thomas Aalderink

Thomas Aalderink