Marcel Keizer

Marcel Keizer: ‘Deze moesten wij winnen’

Ajax won zondag met 1-4 van Feyenoord, maar de uitslag is ietwat geflatteerd. Toch is Marcel Keizer van mening dat zijn ploeg de drie punten dik heeft verdiend. “Dit is een terechte overwinning lijkt mij. Vier goals zijn redelijk normaal als je ziet hoeveel kansen we hebben gehad”, aldus de hoofdtrainer van de Amsterdammers na afloop van de wedstrijd. ” In de eerste helft was de intensiteit oké, we hadden Feyenoord onder druk in eigen huis, maar we hebben wel te weinig gecreëerd. Maar na de 0-1 brak het wel los.”

Bij de 1-1 van Feyenoord ging Matthijs de Ligt in de fout. “Hij kreeg de bal behoorlijk hard ingespeeld van André. Ze ze zullen beiden moeten kijken wat ze beter hadden kunnen doen.” Keizer verwacht niet dat De Ligt er lang om blijft malen. “Hij is de eerste die de fout toegeeft en daarna ook weer gewoon verder gaat.” Over David Neres was hij erg te spreken. “David heeft het vertrouwen, we hebben gesproken samen met Wamberto. Daar heeft hij veel aan gehad. Hij heeft vaak een lach op zijn gezicht dat zie ik graag.”

Verder is de strijd om de spitspositie in volle gang. Zowel Klaas-Jan Huntelaar als Kasper Dolberg scoorden tegen Feyenoord. “Kasper is een reëele jongen en weet ook dat hij onder zijn niveau gespeeld heeft. Nu maken ze het mij wel erg moeilijk, want ze hebben nu allebei gescoord.” Al met al is Keizer erg blij met de 1-4 zege. “We komen van ver. Dit is een lekkere stap om weer verder vooruit te gaan. Deze moesten wij winnen en dat hebben we gedaan, en dan ook nog met goede cijfers.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.