Ajax won met ruime cijfers bij sc Heerenveen, maar er heerst bij Marcel Keizer niet per definitie opluchting. “Je bent altijd blij als je gewonnen hebt”, reageert hij na afloop nuchter tegenover FOX Sports. “We hebben een redelijke wedstrijd met 4-0 gewonnen, maar we weten dat het ook beter moet dan vandaag.”

Volgens Keizer moest het centrum De Ligt – Wöber in het begin wennen aan elkaar. “In het begin vond ik dat we moeite hadden met de lange bal van Heerenveen. Daarna vond ik het steeds beter worden”, stelt de hoofdtrainer van de Amsterdammers. “Met twee goede goals gingen we lekker de rust in. Bij fases hebben we aardig gespeeld vandaag.”

David Neres was met twee goals heel belangrijk, al maakte hij verder weinig indruk “Een buitenspeler die doelpunten maakt, is altijd lekker. Je kan best iets minder spelen, maar twee goals maken en daarmee misschien wel man van de wedstrijd worden.” Ook over Lasse Schöne is Keizer tevreden. “Jij heeft rust gebracht en een penalty gemaakt. Dus voor Lasse was het ook een prima dag.”