FOX Sports

Marcel Keizer is blij met de overwinning op VVV, maar absoluut niet over het vertoonde spel. “We hebben niet goed gespeeld. In de tweede helft was het beter dan de eerste helft, maar het was niet goed. Ik denk onze slechtste wedstrijd tot nog toe”, aldus de oefenmeester in gesprek met FOX Sports. “Ik ben tevreden met de uitslag. De kunstgras-discussie zal weer aanwaaien, op dit veld is het lastig voetballen. Het was wel heel erg stroperig.”

Toch gebruikt hij het kunstgras niet als excuses voor het matige spel. Er ontbrak een bepaalde energie in de ploeg vanaf het eerste fluitsignaal. “Er lag een matheid over het team, daarom heb ik ook een dubbele wissel doorgevoerd in de rust. In de kleedkamer leken ze allemaal heel gretig, maar de uitvoering op het veld was anders. In de tweede helft hebben ze zich wel herpakt”, aldus de hoofdtrainer van Ajax.

Keizer ging ook in op de spitspositie. Klaas Jan Huntelaar was als invaller wederom belangrijk. “Kasper is eerste spits, Klaas is de tweede spits. Maar omdat Klaas een dusdanige indruk maakt, zoeken wij een manier om een plek voor hem in te ruimen. Daar kunnen we de komende tijd over nadenken tijdens de interlandperiode.”

Intussen is ook de transfermarkt nog open. Is hij blij als het 1 september is? “Als niemand weg is gegaan wel”, zegt Keizer. “Ik denk dat er niemand weggaat, maar dat heb ik een paar weken geleden ook gezegd en toen ging Sánchez weg.” En verwacht hij nog versterkingen voor het eerste elftal? “Nee, ik denk niet dat er nog iemand bijkomt.”