Marcel Keizer

Marcel Keizer snapt uitfluiten Ziyech niet: ‘Een klassespeler’

Marcel Keizer is blij met de zege op Roda JC, maar de eerste helft kwam Ajax niet op gang. “De eerste helft was er heel weinig beweging en dan krijg je zo’n wedstrijd. Het stond vast. De tweede helft was daarentegen wel erg goed”, zegt hij in gesprek met FOX Sports. Pas na een tactische omzetting waarbij Ajax met drie man achterin ging spelen, kwam de thuisploeg in de wedstrijd. “Met Daley Sinkgraven erbij hadden we dit snel om kunnen zetten door hem naar het middenveld te zetten, nu moesten we wisselen. Als we meer bewogen hadden en beter waren geweest aan de bal, hadden we het in 4-3-3 ook stuk kunnen spelen. Tactiek is maar een deel van prestatie.”

Een paar spelers vielen op, waaronder Justin Kluivert die een hattrick scoorde. “Justin is pas tweedejaars a-junior en dan kan hij dit brengen, dat is mooi voor hem. Zijn trainingsinzet en beleving is altijd uitstekend. Hij heeft rendement, dat had hij in de A1 en bij Jong Ajax ook. Justin heeft dat misschien wat meer dan Amin.” Frenkie de Jong liet zich ook positief zien. Na zijn invalbeurt ging pas goed lopen bij Ajax, tot tevredenheid van Keizer. “Door Frenkie gaat alles bewegen, dan zie je meer passing en je ziet de lef terugkomen. De jongens hebben laten zien dat ze het mentaal ook kunnen omzetten.”

Tot slot ging hij tegenover de NOS nog in op het publiek dat Hakim Ziyech uitfloot. De Marokkaan speelde een ongelukkige eerste helft en leed heel veel balverlies. Keizer kan het fluitconcert echter niet begrijpen. “Nee, dat snap ik niet. Hakim legt veel risico in zijn spel, dan kan er ook een bal fout gaan, en soms meerdere ballen fout gaan. Maar een minuut later zet hij weer iemand alleen voor de keeper. Dat is het risico en wat hij neemt en dat hebben we ook nodig. Hij is een klassespeler die veel creativiteit in zich heeft.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.