Marcel Keizer baalde enorm van de nederlaag tegen Vitesse, maar vooral ook van het vertoonde spel. “Je wil vol vertrouwen starten, maar dan krijg je een wedstrijd te zien waarin het spel heel slordig is met veel te korte passjes, we konden elkaar niet vinden. Het was een hele slechte wedstrijd”, stelt hij na afloop in gesprek met FOX Sports.

Keizer bracht al na een half uur spelen Kasper Dolberg in de ploeg. “We zaten helemaal niet in de wedstrijd. Vanuit de opbouw gebeurde er niks, dus wilden we wat anders.” Op het moment van wisselen viel Matthijs de Ligt geblesseerd uit, terwijl hij eigenlijk Mitchell Dijks wilde wisselen. “Nee, dat helpt niet en dat zit dan ook in zo’n wedstrijd. Maar het is geen excuus, want het was gewoon heel erg onder de maat vandaag. ”

Het publiek in de Amsterdam ArenA liet zich ook horen, kritisch en cynisch. “Ik vind het compleet logisch dat ze daar wat vinden, en Amsterdammers zijn cynisch, dus ik kan dat wel begrijpen. Ik had zelf ook meer van deze wedstrijd verwacht. Iedereen weet dat het beter moet. Ik heb wel het idee dat we het op de rit gaan krijgen, maar je hebt wel te maken met een team dat teleurgesteld is op dit moment.”