Marcel Keizer

Marcel Keizer: ‘We hebben niet goed gespeeld’

Marcel Keizer is blij met de drie punten die Ajax pakte tegen Willem II, maar over het vertoonde veldspel is hij allerminst tevreden. “We speelden zeker niet ons beste spel, al hebben we best veel mogelijkheden gecreëerd ondanks dat we niet goed gespeeld hebben”, aldus de hoofdtrainer van de Amsterdammers tegenover FOX Sports. Ajax kwam eerst op achterstand en ging daarna pas echt voetballen. “De 1-0 heeft ons wel wakker geschud ja.”

Keizer kan moeilijk verklaren waarom Ajax zo moeizaam speelde. “Dat is altijd lastig te zeggen. We kwamen hier met goede intenties om er een leuke wedstrijd van te maken, maar we hadden het lastig door Willem II dat heel verdedigend speelde. Dat is geen excuus, maar dat is gewoon zoals het is. We probeerden gevaarlijk te worden vanaf de zijkanten via Veltman en Viergever, maar de bal richting Klaas (Huntelaar red.) lukte niet goed. En ook de as was vol.”

Uiteindelijk schoot Lasse Schöne de gelijkmaker binnen en was Siem de Jong als invaller weer belangrijk door de 1-2 te maken. Keizer heeft veel keuzemogelijkheden en iedereen zit dicht op elkaar. “Onze selectie zit op dit moment zo in elkaar dat iedereen er klaar voor is. Nu hadden we Siem nodig en staat hij er.” Huntelaar en Dolberg begonnen beiden in de basis, maar wisten het net niet te vinden. “Het is jammer dat ze niet scoren vandaag, maar het kan ook niet elke week feest zijn. Gelukkig hebben we ook andere jongens die kunnen scoren.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.