Marcel Keizer

Marcel Keizer: ‘We waren enorm slordig aan de bal’

Marcel Keizer is niet te spreken over het vertoonde spel van Ajax tegen PEC Zwolle, ondanks de 3-0 zege. “De eerste twintig minuten vond ik wel aardig, toen hadden we ook de 2-0 kunnen maken. Maar daarna werden we enorm slordig en moesten wij meer achter Zwolle aanlopen dan andersom. We moeten aan de bal veel zuiverder zijn, anders loop je continu achter de tegenstander aan.”

Volgens de oefenmeester lag dat niet aan het feit dat Ajax in een 4-2-4 formatie speelde, wat normaal niet wordt gedaan. “Nee, want als je zo slordig  aan de bal bent, dan was het ook met drie middenvelders niet goed geweest”, stelt hij tegenover FOX Sports. Om Dolberg en Huntelaar samen te laten spelen, zou Dolberg in een 4-3-3 systeem ook linksbuiten kunnen spelen? “Dat kan wel, maar we hebben ook vier buitenspelers die daar goed uit de voeten kunnen. Het moet niet zo zijn dat we van de hak op de tak springen in verschillende formaties.”

Dolberg speelde tegen Zwolle een ongelukkige wedstrijd en werd ook gewisseld. Toch heeft Keizer veel vertrouwen in de Deen. “We moeten niet doen alsof Kasper niet meer kan voetballen. Hij heeft vorig jaar een fantastisch seizoen gehad als eerstejaars senior. Het is hartstikke logisch dat hij het nu wat moeilijker heeft. Dan kan je van te voren ook wel een beetje uittekenen. We zijn blij dat we Klaas hebben, maar we moeten ook zorgen dat Kasper weer in goede doen komt. Een speler vertrouwen geven is altijd belangrijk.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.