Ajax speelde afgelopen weekend met 1-1 gelijk bij ADO Den Haag. Marcel Keizer blikt terug op de wedstrijd, waarbij Ajax een sterke eerste en matige tweede helft speelde. Hoe verklaart hij dat verschil? “Dat is heel moeilijk te zeggen, anders kan je in de rust al dingen zeggen om dat te voorkomen. Wij moeten altijd zorgen dat we aan het voetballen blijven. Je mag de strijd best aangaan, maar daarnaast moet je altijd blijven voetballen, anders wordt het alleen maar strijd en dat is niet ons spel.”

Met 23 doelpogingen wist Ajax dus maar één keer te scoren, en dat moet in ieder geval beter, weet ook Keizer. “Kansen creëren is waar je als team aan werkt. Individueel werk je met de jongens aan het afmaken van de kansen, daar zijn we natuurlijk al mee bezig. Dat is alleen niet iets wat van de één op de andere dag goed gaat. Door veel kansen te creëren hoop je veel doelpunten te maken, maar dat lukte nu niet.”

Tot slot ging de hoofdtrainer van Ajax ook nog even in op de keuze tussen Klaas Jan Huntelaar en Kasper Dolberg. Uiteindelijk kreeg Huntelaar de voorkeur boven de Deen en sprak Keizer met Dolberg. “Het is nooit het leukste als coach om te zeggen dat iemand niet speelt, maar hij is een hele reële jongen die ook weet dat hij een mindere periode heeft. Hij zal hard gaan werken om er weer terug in te komen.”