Marco van Basten: ‘We wilden hem allemaal’

Miralem Sulejmani kwam in de zomer van 2008 onder leiding van Marco van Basten naar Ajax. De Serviër heeft de Amsterdammers alles bij elkaar zo’n 27 miljoen euro gekost, en loopt deze zomer transfervrij de deur uit. Van Basten is de man die veelal de zwarte piet krijgt toegeschoven voor deze miskoop. “Prima hoor”, zegt de trainer van sc Heerenveen cynisch.

1357605089

Maar de voormalig bondscoach van het Nederlands Elftal weet wel beter. “We wilden hem allemaal”, legt hij uit in de Volkskrant. “Of we het achteraf anders hadden moeten doen met Mickey? Vast en zeker, al zou ik niet weten hoe.” In totaal kwam de Serviër tot 158 officiële wedstrijden voor Ajax. Daarin was hij 38 keer trefzeker en gaf 30 assists.

De komende maanden wordt duidelijk waar Sulejmani zijn carrière zal vervolgen. Benfica, verliezer van de Europa League finale in de Amsterdam ArenA, wordt veelvuldig genoemd als nieuwe werkgever van de nu nog Ajacied.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.