Marin heeft vertrouwen: “Dit heb ik bij Standard ook meegemaakt”

Razvan Marin streek de afgelopen zomer neer bij Ajax. De 23-jarige Roemeen begon nog in de basis, maar inmiddels zit de voormalige speler van Standard Luik op de bank. De middenvelder maakt zich vooralsnog geen zorgen. “Moeilijk begin? Dit heb ik bij Standard Luik ook meegemaakt”, zegt de 17-voudig international.

“Ik ga door een normale fase. Wanneer je van club verandert, heb je tijd nodig om je weg te vinden en iedereen bij de club te leren kennen”, zegt de 23-jarige Marin in gesprek met Sudinfo. “Eén ding is belangrijk: hard werken. Ik geef het beste van mijzelf om aan de eisen van de coach te voldoen. Ik wil zoveel mogelijk wedstrijden spelen.”

De Ajacied maakte in zijn nog prille loopbaan al veel trainers mee. “Het is niet eenvoudig, maar dat is het lot van iedere voetballer. Je moet je elke keer aanpassen aan nieuwe situaties. Terugkijkend heb ik een goede relatie gehad met de trainers. Michel Preud’homme (trainer Standard Luik, red.) lijkt een beetje op Erik ten Hag. Beiden willen verzorgd aanvallen, waarin balbezit belangrijk is. Die filosofie past bij mij, want ik kom uit de Hagi Academie. Daar werd deze mentaliteit ons aangeleerd”, aldus Marin.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.