Martin Jol was na afloop van de confrontatie tussen Ajax en AZ ongetwijfeld blij met de uitslag. De Amsterdammers hadden het in de eerste helft heel erg moeilijk, maar in de tweede helft boog Ajax het spelbeeld om en won de wedstrijd. “AZ speelde fantastisch in de eerste helft en wij hebben het na rust gelukkig toch nog recht kunnen zetten”, analyseert Jol.

“In de eerste helft doen de beste spelers van AZ wat ze moeten doen”, gaat Jol verder, tegenover Telesport. “Dembélé bleef maar gaan en Maarten Martens en Mounir El Hamdaoui waren ook bijna niet te houden. Wij konden daar heel weinig tegenover stellen. Luis Suarez werd niet gevaarlijk, Rommedahl ook niet en Pantelic al helemaal niet. Suarez is normaal gesproken overal dreigend, maar bleef vanaf links bijna onzichtbaar. Gelukkig konden we in de rust enkele dingen omzetten en hebben de wedstrijd alsnog gewonnen.”

Dat Ajax won, ondanks de Europese wedstrijd eerder deze week, was een grote meevaller voor Jol. “In de aanloop van onze nederlaag tegen PSV speelden we op donderdag ook een belangrijke wedstrijd in de Europa League. Nu hebben we donderdag veel moeten geven tegen Dinamo Zagreb. En over twee weken moeten we voor de uitwedstrijd tege FC Twente nog even naar Zagreb toe. Dat is allemaal lekker bedacht. Gelukkig hebben we nu van AZ gewonnen. In de tweede helft hebben we het heel goed gedaan.”  

Reageren op dit bericht