Geschreven door Maarten van Nijmegen – Uitgave: 12 juli 2009 17:10 – Bron: Telesport

Martin Jol was na de overwinning tegen zaterdageersteklasser SV Huizen niet helemaal tevreden over de uitslag. De coach was kritisch over de effectiviteit van zijn ploeg. Na de 0-11 tegen HZVV, kwam zijn ploeg in Huizen niet verder dan 0-6. “Ik vond de 0-6 een beetje mager. Vooral in de eerste helft hadden we meer moeten scoren.”

De Amsterdammers scoorde in de eerste vijf wedstrijden van de voorbereiding 37 doelpunten en kregen er vier tegen. Na de 1-10 tegen DWV, de 3-2 tegen Ajax Cape Town en de 1-7 tegen WKE, hield Ajax tegen HZVV eindelijk eens de nul. Tegen SV Huizen werden de doelmannen Vermeer en Verhoeven ook niet gepasseerd. Toch was Jol dus niet helemaal tevreden, ondanks dat Darío Cvitanich al na zes minuten het eerste doelpunt scoorde. “Alleen al voor rust telde ik twaalf kansen en drie ballen op paal en lat. Het moet effectiever. Zeker als je zo snel scoort moet je sneller uitlopen.”

Jol zag echter ook positivieve punten in het spel van een aantal spelers. Sulejmani, die het eerder deze week nog moest ontgelden omdat hij niet genoeg zijn best zou doen, kreeg nu een compliment van zijn coach. “Ik ben tevreden over het spel van Miralem Sulejmani. Hij nam redelijk veel initiatief en had een goede voorzet. Darko Bodul tekende eindelijk een treffer aan, Dario krijgt wél veel kansen en Suárez, die nu niet meedeed, bleek deze week het koelbloedigst van allemaal. Al met al vind ik dat we er na elf trainingen en drie wedstrijden in het trainingskamp van De Lutte goed voor staan.”  

Reageren op dit bericht