Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 09 januari 2010 13:43 – Bron: Telesport

De selectie en technische staf van Ajax bevinden zich momenteel in Portugal en Martin Jol neemt de tijd om het over de huidige ontwikkelingen te hebben. “Ik ben positief over de toekomst. We willen weer de beste van Nederland worden. Dat wil niet zeggen dat je dan wel met de schaal staat, maar dan heb je wel de grootste kans”, vertelt Jol. “Het hoofddoel is ‘proberen goed voetbal te spelen’, want als dat lukt, win je in Nederland meestal.”

“Daarnaast wilde ik naar een redelijk vast elftal toe, moest de defensie goed komen te staan en wilde ik offensieve power”, gaat hij verder. “Belangrijkste is spelers beter maken, de jongens gaan beseffen dat zij ongelooflijk veel kwaliteit hebben én zij een vechtersmentaliteit en iets onoverwinnelijks krijgen. Ze moeten ondanks hun jonge leeftijd álles doen om nu te presteren. Niet over vijf jaar”, aldus de oefenmeester.

Ook blikte hij terug op de eerste seizoenshelft waarin Ajax negen punten achterstand op FC Twente heeft opgelopen en zeven punten op PSV. “Maar dat zegt me aan de andere kant niet zoveel. Voor mij telt alleen het resultaat onder de streep. En dat is dat we in de winterstop bijna net zoveel punten hebben als het fan-tas-tische AZ van vorig jaar, we nog steeds op drie fronten actief zijn, we thuis onverslaanbaar zijn, we de minste tegen goals kregen en – zelfs zonder die 14 goals tegen WHC – het meeste scoren in heel Europa”, klonk een tevreden hoofdcoach van Ajax.

“En dat is eigenlijk heel gek zonder Klaas-Jan Huntelaar, John Heitinga, Thomas Vermaelen, Wesley Sneijder, Jaap Stam, Edgar Davids en Ryan Babel, die 2,5 jaar geleden nog bij Ajax speelden. En zij behaalden ook geen landstitel”, verwijst Jol naar het seizoen 2006/2007 waarin Ajax op één doelpunt het kampioenschap miste. “Maar wat kunnen we er nu aan doen dat Twente en PSV nog niet verloren? En was het een waardeloos jaar als wij met 80 punten eindigen en PSV met 82? Voor mij niet.”

Jol is wel eens verbaasd over de media-uitlatingen over de directe concurrenten van Ajax. “PSV speelt volgens iedereen écht goed, omdat het elftal aan het bouwen is. Hoezo? Twee jaar geleden onder Sef Vergoossen werd die club nog gewoon kampioen. En men vindt FC Twente verbluffend. Dat elftal speelde de afgelopen twee jaar voorronde Champions League! We moeten misschien eerlijk zeggen dat Twente en PSV door hun routine wat verder zijn. Dat ik kampioen was geworden als ik het geld dat twee jaar geleden is geïnvesteerd, ook had mogen besteden, maakt nu niet uit”, besluit de oefenmeester.  

standaard trainerspraatje…
dat wil elke trainer,maar gaat het jol ook lukkken…
volgens mij is het echt geen routine,
steve mcLaren heeft bijna een totaal andere selectie.
maar presteeerd toch naar behoren…
pisvee heeft rutten waar spelers alm tijden rond zwerven,
maar onder Fred Rutten toch zijn gaan voetballen…
( lazivic, Reis,bakkal,zelfs de keeper gaat ballen pakken.
daar zie je echt verbetering,

Bij ons gaat het steeds met vlagen, maar dat was onder van Baste ook al zo
ligt het dan aan de spelers,of misschien toch aan de trainer?

Reageren op dit bericht