Dinsdagochtend liet Martin Jol weten ‘in principe’ bij Ajax te blijven. Daarmee werd de deur naar Fulham bijna dicht gegooid. “Ik ben met Ajax in gesprek”, vertelt hij. “Dat is lastig met die wedstrijd tegen Porto (afgelopen zondag, red.) en vandaag weer”, gaat de oefenmeester verder na afloop van de wedstrijd tegen de Rijnsburgse Boys. “Ik maak me zorgen en Ajax maakt zich zorgen omdat wij toch wat jongens hebben laten gaan”, spreekt Jol zijn gevoelens uit.

“Daarbij komt ook dat er interesse is voor andere spelers van ons die eventueel weg gaan of niet”, doelt hij onder andere op Gregory van der Wiel en Luis Suárez. “Daar maken we ons zorgen over. Daar praten we nu over hoe we dat gaan oplossen. Het zijn dingen die lopen al een paar dagen, misschien al een paar weken.”

Jol gaat dan ook samen met Ajax op zoek naar oplossingen. “We doen elkaar geen voorstellen, het is geen kwestie van onderhandelen. Meer een kwestie van hoe gaan we het oplossen. Om je heen zie je toch dat clubs zich versterken. Ajax zou dat ook moeten doen, al weet ik dat het lastig is. Maar ik weet ook dat als je heel inventief bent, je het kan oplossen”, aldus de oefenmeester.  

Reageren op dit bericht