Ajax won gisteren eenvoudig met 0-4 van het Engelse Bristol City. Ook trainer Martin Jol was euforistisch met deze overwinning: “Dat kun je wel stellen. Vooral als je in Engeland moet spelen, dan verwacht je van de tegenstander wel meer. Maar ik denk dat wij goed speelden.”

Het was geen geheim dat Ajax misschien met twee spitsen zou aantreden, zo bleek ook gisteren: “We speelden nu toch weer in een 4-4-2 opstelling met een ruit, omdat zeker Luis (Luis Suárez, red.) en Mickey (Miralen Sulejmani, red.) dan voorin een stuk gevaarlijker zijn. Dat wil niet zeggen dat deze opstelling beter is, maar je zag toch wel dat we direct al enkele kansen kregen.”

De wedstrijd van gisteren stond in het teken van enkele prachtige treffers. Jol vond de laatste het mooiste: “We hebben er vier gemaakt, maar de laatste vond ik eigenlijk de mooiste. Die aanval was heel goed opgezet. Jan Vertonghen draait en geeft een mooi pass en dan ben je in drie keer voor de goal. Dan maakt Rommedahl de actie nog prachtig af met een stifje”.

Het was voor Martin Jol toch speciaal om weer terug in Engeland te zijn. The Godfather, zoals je de trainer bij Tottenham werd genoemd, werd ook met open armen ontvangen in Bristol: “We zaten een stuk van Londen af, maar ze kennen mij nog steeds. Zoiets is nog altijd wel leuk, Engelsen zijn ook altijd erg sympathiek. Zij noemen het galavoorstelling, wat eigenlijk niet was, want wij kunnen veel beter. We hebben in ieder geval wel onze visitekaartje afgegeven”, aldus Martin Jol.
 

Reageren op dit bericht