Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 06 december 2010 21:11 – Bron: Ajax.nl

Martin Jol is vertrokken bij Ajax. Dit heeft Ajax op haar website officieel bevestigd. Ook zijn assistenten Cock Jol en Michael Lindeman vertrekken daarmee bij uit Amsterdam. De oefenmeester is niet ontslagen, maar heeft zelf de beslissing genomen om te vertrekken. Naar verluidt zouden Newcastle United en Hamburger SV lonken naar de diensten van Jol. In de zomer van 2009 nam Jol de positie als hoofdtrainer bij Ajax in als vervanger van Marco van Basten. Hij won één prijs, namelijk de KNVB Beker vorig seizoen.

Rik van den Boog en Jol hebben gesprekken gevoerd en op basis daarvan is gebleken dat er onvoldoende basis is om gezamenlijk verder te gaan. “Laat ik vooropstellen dat ik het vertrek van Martin Jol betreur en respecteer”, zegt de Algemeen Directeur. “Het gaat sportief gezien de afgelopen weken minder goed dan de periode daarvoor. En de vraag is hoe dat tij gekeerd kan worden. Dat is een lastige kwestie. Ik denk dat Martin ook veel moeite met de omstandigheden heeft. Iedereen heeft een mening over Ajax. Bij zijn baan hoort een enorme druk van buitenaf. En die druk nam toe. Maar ik wil niet voor Martin spreken. Ik laat aan hem over of hij er iets over gaat zeggen”, aldus Van den Boog.

“Dat dit vandaag gebeurt, doet niets af aan het fantastische seizoen dat we vorig jaar hebben beleefd”, vervolgt hij in het persbericht. “En na de zomer wist hij de ploeg ook al snel op niveau te brengen waardoor de poulefase van de Champions League werd bereikt. Dat was voor ons allemaal heel belangrijk. Hij heeft veel spelers ontwikkeld, een ‘gezicht’ gegeven. Veel wedstrijden die we onder hem wonnen waren spectaculair, met veel goals voor en weinig tegen”, blikt de Algemeen Directeur terug op het ‘tijdperk Jol’.

De trainer zelf zag ook geen werkbare situatie meer. “Met pijn in mijn hart neem ik afscheid van deze mooie club. We zijn vorig jaar zomer aan iets begonnen dat ik graag had afgemaakt. Maar ik ben gaan inzien dat de verwachtingen na vorig seizoen té hooggespannen waren”, verklaart Jol zijn vertrek. “Aan die verwachtingen kunnen we nu niet voldoen en dat doet me zeer. De hoeveelheid kritiek die de club dagelijks te verduren krijgt heeft inmiddels geleid tot onrust in de organisatie en in de spelersgroep. Ik doe dit bewust vóórdat AC Milan – Ajax gespeeld wordt. De komende weken zijn erg belangrijk en ik hoop oprecht dat er iets in de groep gebeurt waardoor het op korte termijn weer een winnend elftal wordt.”  

Zo juist bevestigd in VI dat Jol een gesprek heeft aangevraagd met de leiding van Ajax over het beëindigen van de samenwerking.

Waarschijnlijk interesse voor Jol van HSV en New Castle.

Anyway, Frank de Boer als trainer en Blind als Technisch Directeur (eventueel ism een adviseursrol voor JC)?


EDIT: Inmiddels bevestigd; Frank de Boer maakt het seizoen af

Cock Jol en Michael Lindeman vertrekken (gelukkig) ook.
 
[Bewerkt door Ares op 06-12-2010 om 21:31]

Reageren op dit bericht