Martin Jol baalde zichtbaar van het missen van het kampioenschap, maar hij was ook realistisch. “We hebben het vooral na de winterstop heel goed gedaan. We hadden toen ook een eenvoudiger programma. Helaas zijn we een puntje tekort gekomen voor de titel”, zegt Jol. “Maar één club was nog beter. FC Twente van harte gefeliciteerd”, aldus de sportieve felicitaties van de oefenmeester.

Ajax behaalde maar liefst 85 punten en zette daarmee de beste prestatie neer sinds jaren. “Dat is in veel landen voldoende voor de titel”, stelde Jol. “Maar dit seizoen niet in Nederland. Eigenlijk kan ik mijn club alleen maar een groot compliment maken. We hebben met afstand de meeste doelpunten gemaakt. We hebben ook de minste tegentreffers geïncasseerd. Helaas hebben we voor de winterstop drie keer verloren.”

Tijdens de wedstrijd was het NEC publiek blij toen FC Twente op voorsprong kwam. Jol verbaasde dit niet. “Wij zijn Ajax”, zegt de hoofdtrainer. “Dan weet je dat je 4 miljoen supporters hebt en de rest tegen je is. Ik vind dat wel mooi. Dat hoort bij Ajax. Deze club krijgt geen hulp van anderen. Dat heeft wel iets, vind ik. Je bent voor of tegen Ajax. Hier in Nijmegen zijn ze dus tegen ons.”  

Reageren op dit bericht