Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 11 december 2009 23:17 – Bron: Eredivisie Live

De 3-0 overwinning van Ajax op NEC was te ruim voor het spelbeeld. De Nijmegenaren waren gelijkwaardig aan de Amsterdammers. “We hebben geluk dat we net op het juiste moment scoren”, vertelt Martin Jol. “De eerste helft was te matig van onze kant. We speelden te onrustig en de middenvelders stonden vaak te diep. Ook de voorzetten van zijkant waren matig”, blikte hij terug. Is vormverlies dan de oorzaak van het matige spel? “Nee, we versloegen recent nog SC Heerenveen en Feyenoord met 5-1.”

Wel kon de oefenmeester wat anders beredeneren. “Waar het matige spel aan ligt, is lastig te zeggen”, vertelt Jol. “Sommige spelers spelen misschien te veel wedstrijden en andere juist weinig (zoals Donald, red.)”, weet de hoofdtrainer van de Amsterdammers. “Misschien heeft dat invloed op ons spel.”

Luis Suárez bevestigde de analyse van Jol over de gewonnen wedstrijd. “We speelden een slechte eerste helft en hadden geluk dat we voor rust nog scoren’. Na rust begonnen we goed, maar daarna vielen we terug”, aldus de eerste doelpuntenmaker van de wedstrijd.  

Reageren op dit bericht