Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 09 november 2009 01:54 – Bron: Telesport

Ajax verloor zondagmiddag de topper tegen FC Twente in De Grolsch Veste. In Enschede werd het 1-0 voor de Tukkers door een doelpunt van Bryan Ruíz. Martin Jol had echter een gelijk spel terecht gevonden. “Ik denk dat we minimaal een punt aan deze wedstrijd hadden moeten overhouden”, zegt de oefenmeester. “Maar daar hebben we nu niet zo veel aan. In mijn ogen waren we in de eerste helft beter”, blikt de hoofdtrainer van Ajax terug. “Maar helaas vergaten we te scoren.”

Naast het verlies van drie punten, verloor Jol ook twee belangrijke spelers. “Het was jammer dat we Marko Pantelic al binnen een kwartier met een blessure verloren. Daarna moest Suarez de bal aannemen en gevaarlijk worden. Met Pantelic in zijn omgeving verschijnt hij vaak gevaarlijker voor het doel. In de tweede helft verloren we ook nog De Zeeuw met een blessure.”

“Daarbij hadden we die goal niet tegen mogen krijgen. We maken eerst een domme overtreding en laten vervolgens Ruiz raak koppen. Dat mag niet. Het is natuurlijk niet zo dat we met een achterstand van zes punten op FC Twente al kansloos voor de titel zijn. Volgens mij krijgen we alle sterke ploegen nog in de ArenA. Er is dus niets beslist”, aldus de oefenmeester.  

Reageren op dit bericht